Museumhavencafé Het IJsselhuis

In het parkje bij de Mallegatsluis aan de Schielands Hoge Zeedijk vindt u Museumhavencafé ‘t IJsselhuis, het vroegere Schipperswachtlokaal, dat nu dienst doet als ontvangstruimte, vergaderlokaal en café-restaurant.
‘t IJsselhuis is tevens het startpunt van de Havenwandeling.

Het hele jaar door kunt u hier genieten van een hapje, een drankje en een lekkere maaltijd. In de zomermaanden kunt u terecht op het terras met het mooiste uitzicht op Gouda.

Een plek voor schippers, burgers en buitenlui; een verbinding tussen water, stad en platteland.

Koffie
Op onze La Marzocco espresso machine zetten we vol trots espresso’s, cappuccino’s, latte en een gewone koffie van de mex-eco bonen van koffiebranderij Peeze. Een branderij die gaat voor topkwaliteit bonen en de zorg voor de wereld om ons heen.

Sappen
We serveren de Schulp sappen uit Breukelen, gezond fruit zonder toevoegingen voornamelijk afkomstig uit Hollandse boomgaarden.

Bieren
Gulpener op tap, kwaliteitspils uit Limburg van een sympathieke familie brouwerij. Daarnaast kenmerkt de wisselende bierkaart zich door kleine Nederlandse brouwerijen. Er wordt namelijk genoeg bijzonder lekker gebrouwen in Nederland door gepassioneerde brouwers. Ook hebben we altijd bier van Goudsche stadsbrouwerij De Gouden Leeuw in huis. En ja toe, ook altijd een Belgische (echte) geuze, omdat we die zelf lekker vinden.

Sterker Spul
Geen wachtlokaal zonder Schipperbitter. Daarnaast hebben we jonge en oude jenever en een aantal bijzondere likeurtjes, waaronder stroopwafel likeur, Nobeltje en bierlikeur van La Trappe.

Zoet
Lies bakt graag met produkten van molen de Roode Leeuw, aan de overkant van het water. Worteltaart met icing en ouwerwetse kruidkoek zijn haar favorieten. Op reservering ook bijzondere high-tea’s.

Lunch
Kaas van boeren uit de omgeving. Altijd een jong belegen kaas in huis, verder wisselt onze lunchkaart met het seizoen. Osseworst van de Veerstalhoeve.

Diners
Op reservering koken we bijzondere diners, veelal met lokale ingrediënten, maar met technieken van oude en nieuwe tijden.

Feestje/Borrels/Vergadering
Ons lokaal is uitermate geschikt voor feestelijke of zakelijke aangelegenheden. Veel daglicht, fraai terras en een bijzonder uitzicht maken dit een unieke plek.

Aanschuifmaaltijden
In de wintermaanden organiseren we elke vrijdag een gezellige, laagdrempelige aanschuifmaaltijd in ons lokaal. Wat is dat een aanschuifmaaltijd? – eten wat de pot schaft – aan een lange tafel met elkaar – er is altijd een vegetarische optie – seizoensinvloeden – knus – binnenkomen tussen 18:00 en 19:00 uur – bijzondere ontmoetingen – ongewoon gewoon in Gouda

Museum Haven Cafe

Herman Winkelman: 0652 416 920

dick@duurzamewinkelman.nl

Openingstijden vanaf 1 mei 2014:

Donderdag t/m zondag van 12:00 – 18:00.
Dagcafé met bijzonder lekkers.

Voor groepen vanaf 15 personen: open op afspraak.

Voor informatie over de Museumhaven kunt u kijken op www.museumhavengouda.nl, of contact opnemen met het bestuur via bestuur@museumhavengouda.nl.

Voor informatie over de rondvaarten met de historische trekschuiten kunt u kijken op  www.reederijdeijsel.nl of bellen met 0348-564612.

Comments are closed.