Anton van Soest Winery

Van “Plafondboer“ naar “Rooibostheeboer” tot “Wijnboer”. Dit had de titel
van een jongensboek kunnen zijn, maar het is de realiteit geworden.

Tijdens een rondreis door Zuid-Afrika in 1995 maakten we voor de eerste keer kennis met het schilderachtige plaatsje Franschhoek gelegen in de Westkaap. Het was liefde
op het eerste gezicht. Na een vakantie in 1998 waren we dermate enthousiast dat we besloten er een huis te kopen. Tevens besloten we ons toe te gaan leggen op de import van Afrikaanse producten. Na vier jaar de populaire Rooibosthee te hebben geïmporteerd naar Nederland, kreeg onze voorliefde voor goede wijn de overhand. Onze voorkeur ging al snel uit naar samenwerking met enige, beroemde, uit 1694 stammende wijnhuizen in deze regio, namelijk La Bri en Grande Provence, wijnhuizen die al vele internationale prijzen in de wacht hebben gesleept.

De eerste container met 9800 flessen werd besteld en de oprichting van de Anton van Soest Winery was een feit. Inmiddels geniet de AvS Winery al een ruime bekendheid
bij vele wijnkenners. Onder het motto “goede wijn behoeft geen krans” verkopen wij diverse prachtige kwaliteitswijnen en blijkt men onze winery steeds meer te kennen als “die van die vader met zijn dochter”.

Veelal organiseren wij proeverijen op locatie. Een proeverij op onze eigen locatie,
aan de “SOEST-DIJK” (Anton van Soest aan de Kattendijk) te Gouderak, met of zonder Afrikaanse Braai, is wel een heel bijzondere ervaring.
Hier kunt u, op uw gemak, uitkijkend over het cultuurhistorische gebied van de Krimpenerwaard, genieten van diverse schitterende wijnen uit Zuid-Afrika.

Anton van Soest

Anton van Soest Winery

Kattendijk 75
2831 AB Gouderak

Comments are closed.